Foto av Pernilla Wahlgrens pepparkakscheesecake från WW ViktVäktarna

Pernilla Wahlgrens pepparkakscheesecake

12
12
12
SmartPoints per portion
Total tid
55 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
45 min
Portioner
12
Svårighetsgrad
Medel
En klassisk bakad amerikansk cheesecake fast med pepparkaksbotten. Toppas med valfria bär, lingon eller blåbär passar utmärkt till!

Ingredienser

Margarin 80%

100 g

Pepparkakor

250 g

Socker

1 dl

Ägg

3 st

Färskost 7%

400 g

Vaniljsocker

1 tsk

Citron

1 msk, pressad

Fraiche 5%

3 dl

Socker

1½ msk

Vaniljsocker

1½ msk

Blåbär

2 dl, eller lingon

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Smält margarin. Mixa pepparkakorna till smulor och blanda med margarin. Tryck ut i en springform.
  3. Vispa socker och ägg pösigt. Vispa ner ost, vaniljsocker och pressad citron. Häll över smeten i formen och sätt in i ugnen 30-40 minuter. Ta ut och låt svalna.
  4. Vispa ihop fraiche, socker och vaniljsocker. Bre över kakan när den svalnat helt. Strö över bär.