Foto av Potatis- och purjolökssoppa med kalkonbacon från WW ViktVäktarna

Potatis- och purjolökssoppa med kalkonbacon

9
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Potatis- och purjolökssoppa är en riktigt god klassiker. Testa denna variant med hela bitar av potatis, purjo, morötter och dessutom bacon som ger lite sälta. Suveränt gott!

Ingredienser

Purjolök

1 medelstor(t)/medelstora

Potatis

500 g

Morot

250 g

Vitlök

1 klyfta(or)

Kalkonbacon

200 g

Margarin flytande 80%

2 tsk

Vatten

5 dl

Hönsbuljongtärning

1 st

Vetemjöl

2 msk

Mjölk 3%

2 dl

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Persilja

½ msk

Instruktioner

  1. Strimla purjolök. Skala och tärna potatis och morötter. Hacka vitlök och strimla bacon.
  2. Smält margarin i en gryta. Fräs potatis, grönsaker och bacon. Häll på vatten och smula ner buljongtärning. Låt koka på svag värme 15 minuter.
  3. Vispa ut mjöl i mjölken och häll det i soppan tillsammans med matlagningsgrädde. Låt det koka upp och sjuda 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Strö över klippt persilja och servera.