Potatissallad med lax och salladsost - ViktVäktarna

Potatissallad med lax och salladsost

6
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En riktigt fräsch och härlig lax- och potatissallad som med sin syrliga smak och med vackra, välsmakande kryddor ger oss den där efterlängtade sommarkänslan!

Ingredienser

Färskpotatis

800 g

Haricots verts

300 g

Lax

500 g

Broccoli

1 stånd

Basilika

1 msk, hackad

Mynta

1 msk, hackad

Olivolja

1 msk

Citron

2 st

Salladsost (feta) 10%

100 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180°.
  2. Koka potatis. När det återstår 2 minuter, tillsätt haricots verts och låt koka med.
  3. Lägg lax i en bakplåtspappersklädd ugnsfast form och baka i ugn 10-15 min. Dela under tiden broccolin i buketter, skölj och låt rinna av. När det återstår 5 min på laxen, lägg in broccolibuketterna.
  4. Finhacka basilika och mynta och blanda ihop med olja och rivet skal och pressad saft från citronen till en dressing.
  5. Blanda ihop potatis, grönsaker och lax på ett fat. Ringla över dressing och toppa med smulad ost.