[{"type":"span","children":[{"text":"Läs mer"}]}]

PersonligaPoints™ - En unik plan för dig!

Foto av Quornragu med svamp från WW ViktVäktarna

Quornragu med svamp

1 - 3
PersonligaPoints™ per portion
Total tid
45 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
12
Svårighetsgrad
Medel
Ragu – köttfärssås på italienska. Denna variant innehåller quornfärs som är ett bra vegetariskt alternativ till kött. Och vi lovar, den blir mustig och djup i smaken ändå, precis som den ska vara! Detta recept är till 12 portioner, perfekt att göra mycket av och frysa in! Sök på "Indisk quorn- och potatisgratäng", "Tortillapaj med quorn" eller "Quornragu med linspasta" i WW-appen för tre olika goda förslag på vad du kan göra med den.

Ingredienser

Lök

2 stor(t)/stora, gula

Morot

3 medelstor(t)/medelstora

Stjälkselleri

3 st

Olivolja

1 msk

Champinjoner

600 g

Vitlök

4 klyfta(or)

Tomatpuré

½ dl

Balsamvinäger

4 msk

Krossade tomater

3 förp

Vatten

4 dl

Grönsaksbuljongtärning

2 st

Paprikapulver

1 msk

Quornfärs

1½ kg

Basilika

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Finhacka lök och tärna morötter och selleri smått.
  2. Värm olja i en stor gryta och fräs grönsakerna tills de mjuknat, ca 15 minuter.
  3. Skiva svamp och finhacka vitlök.
  4. Blanda ner svamp i grytan och låt steka med ca 5 minuter. Tillsätt vitlök och tomatpuré och stek under omrörning ca 1 minut. Blanda sedan ner vinäger, krossade tomater, vatten, buljongtärningar, paprikapulver och quornfärs. Koka upp och låt sjuda ca 10 minuter.
  5. Smaka av med salt och peppar och blanda ner basilika.