Foto av Ramen med mustig köttbuljong från WW ViktVäktarna

Ramen med mustig köttbuljong

12
Point(s)
Total tid
2 tim 15 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
2 tim
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En ramen med hemkokt buljong som fått den tid den behöver för att bli sådär otroligt aromatisk, är svårslagen! Här får den utgöra basen i en smarrig ramen som fylls med nudlar, mört högrev, morot, edamame, det givna ägget och pak choi.

Ingredienser

Purjolök

1 medelstor(t)/medelstora

Ingefära

4 cm, färsk

Nöt högrev (fett bortskuret)

400 g

Vitlök

3 klyfta(or)

Japansk soja

1 dl

Hoisinsås

3 msk

Fisksås (orientalisk)

3 msk

Sambal oelek

2 tsk

Stjärnanis

2 st

Ägg

4 st

Edamamebönor

100 g

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Pak choi

2 st

Ramennudlar, okokta

200 g

Japansk soja

2 msk

Sherryvinäger

1 msk, eller vitvinsvinäger

Sesamolja

½ msk

Sesamfrön

2 tsk

Salladslök

2 st

Instruktioner

  1. Strimla purjolök och skiva ingefära.
  2. Lägg köttet i en kastrull. Koka upp 2 l vatten och häll över köttet. Koka upp och skumma av. Tillsätt purjo, ingefära, hela vitlöksklyftor, soja, hoisinsås, fisksås, sambal och stjärnanis. Rör runt och låt sedan sjuda på låg värme under lock ca 2 timmar.
  3. Ta upp köttet och sila av buljongen i en annan kastrull, varmhåll på låg värme.
  4. Koka upp vatten och lägg ner äggen. Koka 7 minuter.
  5. Tina edamamebönor, strimla morötter och dela pak choi i fyra klyftor. Skiva köttet tunt.
  6. Koka nudlar enligt anvisning på förpackningen.
  7. Blanda ner soja, vinäger och sesamolja i buljongen.
  8. Lägg nudlarna i djupa skålar. Toppa med kött, grönsaker och ägghalvor. Häll på buljongen och toppa med sesamfrön och strimlad salladslök.

Anteckning

Får du buljong över är det gott att frysa och äta en annan dag, exempelvis tillsammans med grönsaker och nudlar.