Ramen med mustig köttbuljong
12
Points®
Total tid
2 tim 15 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
2 tim
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En ramen med hemkokt buljong som fått den tid den behöver för att bli sådär otroligt aromatisk, är svårslagen! Här får den utgöra basen i en smarrig ramen som fylls med nudlar, mört högrev, morot, edamame, det givna ägget och pak choi.
Ingredienser
Purjolök
1 medelstor(t)/medelstora
Ingefära
4 cm, färsk
Nöt högrev (fett bortskuret)
400 g
Vitlök
3 klyfta(or)
Japansk soja
1 dl
Hoisinsås
3 msk
Fisksås (orientalisk)
3 msk
Sambal oelek
2 tsk
Stjärnanis
2 st
Ägg
4 st
Edamamebönor
100 g
Morot
2 medelstor(t)/medelstora
Pak choi
2 st
Ramennudlar, okokta
200 g
Japansk soja
2 msk
Sherryvinäger
1 msk, eller vitvinsvinäger
Sesamolja
½ msk
Sesamfrön
2 tsk
Salladslök
2 st