ViktVäktarna - Ricottabakade fikon med pistagenötter

Ricottabakade fikon med pistagenötter

5
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
8
Svårighetsgrad
Medel
Fikon bakade i ugnen med en söt vaniljricotta och toppade med pistagenötter är nästan oförklarligt gott!

Ingredienser

Fikon, färska

8 st

Pistagenötter

40 g, skalade

Ricotta

250 g

Vaniljpulver

½ tsk

Agavesirap

4 msk

Flingsalt

1 tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180°.
  2. Skär kryss i fikonen, nästan ända ner till botten. Öppna upp försiktigt och sätt på en plåt.
  3. Rosta nötterna i en torr panna och hacka sedan.
  4. Blanda ricotta, vanilj, hälften av sirapen och hälften av nötterna. Fördela i fikonen och sätt in i ugnen tills fikonen är mjuka och ricottan börjat får färg, ca 12-15 minuter.
  5. Toppa med resterande nötter, sirapen och lite flingsalt.