Foto av Ris- och räksallad från WW ViktVäktarna

Ris- och räksallad

6
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
En annorlunda rätt med räkor och ris där såsen får god smak av saffran.

Ingredienser

Skalade räkor

5 dl

Ris, okokt

1½ dl

Gröna ärter

1 dl

Majs

1 dl

Paprika

1 st, röd

Olivolja

1 msk

Timjan

1 msk, färsk

Vitlök

1 klyfta(or)

Tomat

4 st

Sallad

4 dl

Fraiche 5%

2 dl

Saffran

½ pkt

Salt

2 krm

Instruktioner

  1. Koka riset enligt anvisningar på förpackningen och spola det i kallt vatten. Rör ner olivolja, färsk timjan och pressad vitlök i riset. Skär tomater och paprika i bitar och salladen i strimlor. Blanda ris, räkor och grönsaker. Blanda ihop fraiche, saffran och salt, servera till risotton.