[{"type":"span","children":[{"text":"Läs mer"}]}]

PersonligaPoints™ - En unik plan för dig!

Foto av Röd currygryta med grönsaker från WW ViktVäktarna

Röd currygryta med grönsaker

2
PersonligaPoints™ per portion
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En smakrik vegetarisk gryta med en massa grönsaker och svamp. Värmer gott en kylig kväll.

Ingredienser

Morot

4 medelstor(t)/medelstora

Purjolök

1 medelstor(t)/medelstora

Paprika

3 st, röda

Champinjoner konserv

1 dl

Champinjoner

500 g

Sesamolja

1 tsk

Currypasta

1 msk

Vatten

1 liter

Kokosmjölk, lätt

1 dl

Grönsaksbuljongtärning

2 st

Lime

1 st

Japansk soja

3 msk

Koriander

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Halvera morot och purjo på längden och skiva sedan upp. Tärna paprika och dela svamp i kvartar.
  2. Värm olja i en gryta och fräs currypastan ett par minuter. Tillsätt grönsaker och svamp och låt fräsa med en kort stund. Häll på vatten och kokosmjölk och lägg i buljongtärningar. Koka upp och låt sjuda, utan lock, tills grönsakerna är mjuka.
  3. Smaka av med pressad lime, soja, salt och peppar och toppa med koriander.

Anteckning

Ät grytan som den är eller servera med exempelvis ett gott ris.