Rödbetsgravad lax med senapssås
8
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Rödbetsgravad lax serverad med kokt potatis, sockerärter, senapssås och riven pepparrot är precis lika gott som det låter! Och att grava sin egen lax är inte det minsta svårt men det tar tid, så detta är ingen middag du kan äta ikväll. Men köp hem ingredienserna och sätt igång gravningen och du har en riktig festmåltid om 4-5 dagar!
Ingredienser
Socker
3 msk
Salt
2 msk
Vitpeppar
2 krm, grovt krossade korn
Lax
500 g
Rödbetor, färska
2 st
Potatis
600 g
Sockerärter
200 g
Fraiche 5%
2 dl
Senap (dijon)
2 tsk
Honung
1 tsk
Dill
½ dl
Pepparrot
1 bit(ar)