ViktVäktarna - Rostad sockerkaka med jordgubbs- och rabarberkompott

Rostad sockerkaka med jordgubbs- och rabarberkompott

10
Points®
Total tid
15 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
5 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Medel
Att rosta sockerkakan i ugnen (eller ännu bättre slänga den på grillen om vädret tillåter) blir ljuvligt gott. Och att toppa den med en snabb och enkel jordgubbs- och rabarberkompott gör ju inte saken värre.

Ingredienser

Jordgubbar

5 dl

Rabarber

2½ dl, tärnad/tärnat

Vatten

4 msk

Socker

4 msk

Citron

1 msk, pressad

Sockerkaka

6 skiva(or)

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250° och grill.
  2. Skiva jordgubbar och hacka rabarber.
  3. Koka upp vatten och socker i en kastrull, låt sjuda under omrörning tills sockret lösts upp. Blanda ner rabarber och låt sjuda några minuter tills de börjar mjukna. Tillsätt jordgubbar och låt koka med 1 minut. Ta från värmen och blanda ner pressad citron.
  4. Skiva upp sockerkakan i 4 bitar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in högst upp i ugnen tills den precis börjat få färg, ca 1 minut.
  5. Toppa kakbitarna med kompotten och servera direkt.