ViktVäktarna - Rostad tomatsoppa med kvarngryn, burrata och rostade kikärter

Rostad tomatsoppa med burrata och rostade kikärter

7
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Tomatsoppa deluxe! Närmare bestämt en rostad tomatsoppa med tuggiga kvarngryn, smaksatt med rostad vitlök och honung och toppad med de godaste rostade kikärterna du kan tänka dig, basilika och burrata. Här snackar vi maxad soppa! Vi använder smakrika konserverade tomater som gör att den funkar precis lika bra året runt, smart va?

Ingredienser

Tomater, hela konserverade

2 förp

Vitlök

8 klyfta(or)

Kikärter, konserv

1 förp, avrunnen/avrunnet

Olivolja

1 msk

Paprikapulver

1 tsk, rökt

Koriander

1 tsk, malen

Salt

1 tsk

Cayennepeppar

½ tsk

Lök

3 st, gul/gula

Kvarngryn, okokta

2 dl

Tomatpuré

2 msk

Vatten

4 dl

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Honung

1 tsk

Burrata

100 g

Basilika

4 msk, strimlad

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Häll över tomaterna i en ugnsfast form och krossa dem lätt med händerna. Blanda ner skalade vitlöksklyftor och sätt in i ugnen 30 minuter.
  3. Lägg sköljda och avrunna kikärter i en plastpåse och tillsätt hälften av oljan, paprikapulver, koriander, salt och cayennepeppar. Förslut och skaka runt så att alla täcks. Krossa kikärterna lätt genom att banka på dem med knogarna och häll över i en ugnsfast form. Sätt in i ugnen tills de är krispiga, ca 30 minuter.
  4. Hacka lök och fräs i olja i en gryta på låg värme tills den mjuknat och blivit gyllene, 20-30 minuter.
  5. Koka kvarngryn enligt anvisning på förpackningen.
  6. Tillsätt tomatpuré i grytan med lök och låt fräsa med under omrörning ca 2 minuter. Tillsätt de rostade tomaterna och vitlöken, vatten, buljongtärning och honung, koka upp och låt sjuda utan lock ca 5 minuter. Mixa slät och smaka av med lite salt. Blanda ner kvarngrynen.
  7. Häll upp i skålar och toppa med burrata, rostade kikärter och strimlad basilika.

Anteckning

Har du inte kvarngryn hemma funkar det fint med bulgur, matvete, quinoa eller något annat lite tuggigt.