[{"type":"span","children":[{"text":"Läs mer"}]}]

PersonligaPoints™ - En unik plan för dig!

Foto av Rostade rotsaker med linser och fetaost från WW ViktVäktarna

Rostade rotsaker med linser och fetaost

6 - 10
PersonligaPoints™ per portion
Total tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En matig och varm vintersallad med linser, rostade rotfrukter, fetaost, fröer och en god citron- och senapsdressing.

Ingredienser

Gröna torra linser

3 dl

Rödbetor, färska

400 g

Gulbeta

400 g

Morot

200 g

Olivolja

1 msk

Vatten

1 msk

Citron

½ st

Senap (dijon)

1 tsk

Solroskärnor

3 msk

Sesamfrön

2 msk

Sallad

100 g, maché

Salladsost (feta) 25%

100 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Koka linser enligt anvisning på förpackningen.
  3. Klyfta betor och skär morötterna i bitar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och blanda med olja. Salta och peppra och sätt in i ugnen tills de mjuknat, ca 30 minuter.
  4. Vispa ihop olja, vatten, pressad citron och senap. Blanda med linserna.
  5. Rosta solroskärnor och sesamfrön i en torr panna.
  6. Blanda rotfrukterna med linserna.
  7. Lägg upp sallad på ett fat och fyll på med rotfrukter och linser. Smula över ost och toppa med fröerna.

Anteckning

Hantera rödbetorna för sig om du inte vill att de andra rotfrukterna också ska bli röda.