Foto av Rostbiff med rotfruktsgratäng från WW ViktVäktarna

Rostbiff med rotfruktsgratäng

11
Points®
Total tid
1 tim 20 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
1 tim
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En god rotfruktsgratäng med lite sting och som passar till det mesta! Här serveras den till rostbiff.

Ingredienser

Potatis

500 g

Jordärtskocka

250 g

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Lök

1 st, gul/gula

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Sambal oelek

1½ tsk

Vitlök

2 klyfta(or)

Ost riven 17%

100 g

Rostbiff

600 g

Ruccola

4 dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala och dela potatis, jordärtskockor och morötter i tunna skivor, gärna med en mandolin. Skala och skiva löken. Varva rotfrukter och lök i en gratängform. Salta och peppra mellan lagren. Blanda grädde, sambal och hackad vitlök. Häll det i formen och toppa med riven ost. Tillaga i ugn ca 50-60 minuter. Håll koll och lägg gärna på folie sista kvarten. Tänk också på att tillagningstiden varierar beroende på tjockleken på rotfruktsskivorna. Krydda rostbiffen med salt och svartpeppar. Lägg i ugnsfast form och sätt in i ugn samtidigt som gratängen. Använd gärna stektermometer. Ta ut och låt vila i ca 10-15 minuter. Skär upp och servera rostbiffen med gratäng och sallad. Tips! Rostbiff ska helst inte stekas för länge, en lagom rosa kärna får man vid ca 65-70 grader och det tar ungefär lika lång tid som gratängen. Men ugnar är olika så för att vara säker, använd stektermometer.