Saffransdoftande skaldjurslasagne
9
Points®
Total tid
1 tim 15 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
55 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Tomat, saffran och parmesan i en ljuvligt krämig lasagne med skaldjur. Förbered gärna tomatsåsen och béchamelsåsen dagen innan, men vänta med att lägga i skaldjuren. Sen är det bara att bygga ihop lasagnen, grädda och servera. Här använder vi linslasagneplattor men vanliga lasagneplattor går förstås lika bra.
Ingredienser
Lök
1 st, gul/gula
Morot
2 medelstor(t)/medelstora
Stjälkselleri
2 st
Saffran
½ pkt
Krossade tomater
1 förp
Matlagningsvin, vitt
1 dl
Oregano
1 tsk
Mjölk 0,5%
8 dl
Majsstärkelse (redning)
½ dl
Parmesanost
2 dl
Linspasta, lasagneplattor (100% linser)
120 g
Skalade räkor
300 g
Kräftstjärtar
200 g
Dill
1 dl
Citron
1 st