Foto av Saffranspasta med räkor från WW ViktVäktarna

Saffranspasta med räkor

9
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En snabb, men ändå fantastisk god, pastarätt. Räkor, semitorkade tomater, vitt vin, ansjovis, chili, vitlök, persilja, saffran... Listan på godsaker kan göras lång. Måste testas!

Ingredienser

Pasta okokt (typ spaghetti)

250 g

Schalottenlök

2 st

Vitlök

1 klyfta(or), 1-2 klyftor

Chilipeppar

½ st, röd/röda

Olivolja

1 msk

Saffran

1 pkt

Ansjovisfilé, konserv

55 g, 1 liten burk

Matlagningsvin, vitt

2 dl

Salt

1 tsk

Svartpeppar

1 krm

Skalade räkor

300 g

Cocktailtomater

1 ask(ar)

Bladpersilja

½ knippe(n)

Instruktioner

  1. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala och hacka lök och vitlök. Hacka chili. Hetta upp olivolja i en stor stekpanna och stek lök, vitlök och chili tillsammans med saffran.
  3. Tillsätt ansjovis med spad. När ansjovisen ”smält”, tillsätt matlagningsvin och reducera till halva mängden. Smaka av med salt och peppar.
  4. Tillsätt räkor, halverade tomater och kokt pasta. Blanda ihop, låt bli varmt och strö över persilja.

Anteckning

Semitorka gärna tomaterna till den här pastarätten. Halvera cocktailtomater, ringla över 1 tsk olja och 1 tsk oregano. Låt tomaterna torka i ugn ca 30 minuter på 200°, sänk därefter till 125° och låt luckan stå på glänt i ca 30 minuter.