Foto av Saffransskorpor från WW ViktVäktarna

Saffransskorpor

3
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
35
Svårighetsgrad
Lätt
Se så söta, gyllengula saffransskorpor! Enkla är de att göra också, och doften av vanilj och mandel när du tar dem ut ur ugnen är ljuvlig!

Ingredienser

Mandel

75 g

Margarin 80%

100 g

Rörsocker

1½ dl

Ägg

2 st

Saffran

1 pkt

Vetemjöl

5 dl

Bakpulver

1½ tsk

Vaniljsocker

1 msk

Instruktioner

  1. Hacka mandeln grovt. Rör margarin och råsocker poröst, tillsätt ett ägg i taget. Stöt saffran och 1 sockerbit i mortel, lös det i 1 msk varmt vatten och blanda ner i äggsmeten. Blanda mandel, mjöl, bakpulver och vaniljsocker, rör ner det i smeten. Ta upp degen på bakbord och dela i 4 delar. Rulla ut till längder, lägg på bakpappersklädd plåt och platta till. Grädda mitt i ugnen 200 grader ca 10 minuter. Skär längderna i sneda bitar och vänd upp snittytan. Rosta i ugn 175 grader ca 10 minuter, vänd skorporna efter halva tiden.