ViktVäktarna - Sallad Niçoise med lax och citrondressing

Sallad Niçoise med lax och citrondressing

4
Points®
Total tid
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En matig variant på klassikern sallad Niçoise med färskpotatis, ångkokt lax, en massa grönsaker och oliver – så klart! Helt perfekt om du ska bjuda någon på en lyxig lunch.

Ingredienser

Färskpotatis

400 g

Haricots verts

200 g

Ägg

2 st

Schalottenlök

1 st

Kapris

2 msk

Citron

4½ msk, pressad

Olivolja

1½ msk

Vatten

1½ msk

Senap (dijon)

2 tsk

Lax

500 g

Cocktailtomater

250 g

Romansallad

1 st

Oliver i saltlag

12 stor(t)/stora

Instruktioner

  1. Koka potatis. Låt haricots verts koka med sista minuten.
  2. Koka ägg så att de blir mjuka, men inte helt rinniga.
  3. Finhacka lök och vispa ihop med kapris, citron, olja, vatten och senap. Ta 1 msk av dressingen och blanda ner i potatisarna.
  4. Salta och peppra laxen. Häll vatten i botten av en gryta och lägg på ett galler eller brett durkslag. Koka upp. Lägg laxen på gallret och ångkoka under lock ca 8 minuter. Dra isär försiktigt med en gaffel.
  5. Halvera tomater.
  6. Fördela sallad i fyra skålar och fyll på med potatis, oliver, tomat, haricots verts, ägghalvor, lax och avsluta med att ringla över dressing.