ViktVäktarna - Salladsostgratinerad köttfärs- och risonipanna

Salladsostgratinerad köttfärs- och risonipanna

11
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En köttfärs- och risonipanna med en massa grönsaker som sedan gratineras med salladsost och toppas med hackad persilja. Dessutom gjort i en och samma panna för att minimera diskandet. Lika gott som enkelt alltså.

Ingredienser

Schalottenlök

2 st

Zucchini (squash)

1 medelstor(t)/medelstora

Paprika

1 st, röd

Olivolja

½ msk

Nötfärs 5%

300 g

Vitlök

2 klyfta(or)

Tomatpuré

1 msk

Oregano

1 msk, torkad

Spiskummin

1 tsk

Paprikapulver

1 tsk

Kanel

1 krm

Vatten

3 dl

Tomater, hela konserverade

1 förp

Kycklingbuljongtärning

1 st

Crème fraiche 34%

2 msk

Pasta okokt (risoni)

200 g

Salladsost (feta) 10%

100 g

Bladpersilja

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Finhacka schalottenlök och tärna zucchini och paprika.
  3. Värm olja i en djup panna och fräs löken tills den mjuknat. Tillsätt färs, finriven vitlök och tomatpuré och låt det steka med tills färsen är smulig. Tillsätt de torra kryddorna och låt steka med under omrörning ca 1 minut.
  4. Blanda ner zucchini, paprika, vatten, tomater, buljongtärning, fraiche och risoni. Låt sjuda på låg värme 5 minuter. Blanda runt då och då. Smaka av med salt och peppar.
  5. Smula salladsosten över pannan och sätt in i ugnen tills osten börjar få lite färg, ca 15 minuter.
  6. Servera toppad med hackad persilja.