ViktVäktarna - Salsatoppad torsk

Salsatoppad torsk

5
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Salsatoppa torsk där torsken toppas med den fräscha tomatsalsan som fått smak av lime. Enkelt och gott!

Ingredienser

Ris, okokt

2 dl

Torsk

500 g

Rapsolja

2 tsk

Paprika

2 st, röda

Spenat, förvälld/fryst

70 g, babyspenat

Tomat

6 st

Salladslök

4 st

Lime

1 st

Dill

2 msk, hackad

Kapris

1 msk

Instruktioner

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen. Stek torsk i olja. Krydda med salt och peppar.
  2. Hacka tomat. Strimla salladslök. Blanda tomat med salladslök, rivet skal och saft från lime, dill och kapris. Smaka av med salt och peppar.
  3. Toppa fisken med salsan. Skär paprika i mindre bitar och blanda med ris och spenat. Servera tillsammans med fisken.