Foto av Samosas med yoghurtsås från WW ViktVäktarna

Samosas med yoghurtsås

7
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
25 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Medel
Samosas kan närmst beskrivas som friterade piroger med en ofta kryddstark köttfyllning. Dessa är däremot vegetariska och ugnsbakade med en smakrik fyllning av bl.a. sötpotatis och ärtor. Serveras med en svalkande sås. Receptet ger 6 st samosas.

Ingredienser

Potatis

4 st, kokta

Sötpotatis okokt

100 g, kokt

Gröna ärter

2 dl, kokta

Salladslök

3 st

Tandoori kryddmix, utan socker

1 msk

Filodeg

6 platta(or)

Margarin flytande 80%

2 msk

Gurka

¼ st

Koriander

10 g, 1/2 kruka

Matlagningsyoghurt 8%

2 dl

Kummin

1 msk, hel

Cayennepeppar

1 krm

Sallad

100 g, 1 påse salladsmix

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg potatis och ärtor i en skål och mosa samman med en gaffel. Skär salladslöken fint och lägg ner i skålen. Blanda i tandoori. Skär filodeg i hälften på längden. Ta två ark med filodeg. Lägg en klick fyllning på ena änden och vik ihop till en triangel. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla knytena med margarin. Grädda dem mitt i ugnen i ca 10 minuter. Skala och skär gurkan fint. Hacka koriander. Blanda gurka och koriander med yoghurten. Krossa kummin i en mortel och rör ner. Smaka av såsen med cayennepeppar, salt och peppar. Servera de varma samosas med yoghurtsås och sallad.