Foto av Sillsallad från WW ViktVäktarna

Sillsallad

5
Points®
Total tid
2 tim 20 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
0 min
Portioner
15
Svårighetsgrad
Lätt
En god sallad att dekorera julbordet med. Med fin smak av rödbetor och saltgrurka kan även den värsta sillmotståndare låta sig övertalas.

Ingredienser

Inläggningssill, på fem minuter

400 g

Potatis

3 st

Saltgurka

1 st

Lök

½ st, gul/gula

Rödbetor, inlagda

200 g, ca 8 st

Majonnäs, lätt 30%

3 msk

Mellangrädde 27% ovispad

½ dl

Instruktioner

  1. Koka potatisen och låt den kallna. Dela sillen i mindre bitar. Tärna potatis, gurka och rödbetor. Vispa grädden och rör ner majonnäs, finhackad lök och 4 msk rödbetslag. Vänd ner det försiktigt i det tärnade. Lägg salladen i en vattensköljd skål, ställ den i kyl ett par timmar. Stjälp upp salladen på ett fat och dekorera eventuellt med hackat ägg. En portion är ungefär 1 msk.