Skållat rågbröd
4
Points®
Total tid
27 tim 50 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
1 tim 30 min
Portioner
24
Svårighetsgrad
Avancerat
Bröd gjort på skållat grovt rågmjöl, sirap och fil är hur gott som helst men tar lite (läs: mycket) tid, så här är det planering som gäller. Dag ett skållar du rågmjölet och dag två bakar du brödet. Inga svåra grejer alltså, bara tidskrävande. Och i gengäld får du ett helt fantastiskt gott bröd!
Ingredienser
Vatten
5 dl
Rågmjöl
5 dl
Jäst
1 pkt
Vatten
1¼ dl, 37°
Fil, lättfil 0,5%
½ dl, 37°
Salt
2 tsk
Sirap
½ dl
Vetemjöl
8 dl, special
Kryddblandning
1½ msk, brödkryddor (anis+fänkål)
Margarin flytande 80%
1 msk