Foto av Texmex-skinka med rostade rotfrukter från WW ViktVäktarna

Texmex-skinka med rostade rotfrukter

12
Points®
Total tid
1 tim
Förberedelse
30 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Söndagssteken möter texmex! En härlig söndagsmiddag för hela familjen med smakrik skinkstek och rotfrukter i ugn.

Ingredienser

Skinkstek, benfri (fett bortskuret)

600 g

Salt

½ tsk

Vitpeppar

1 krm

Rapsolja

2 tsk

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Mjölk 0,5%

1 dl

Rapsolja

2 tsk

Vatten

2 msk

Tomatpuré

1 msk

Spiskummin

2 tsk

Paprikapulver

2 tsk

Chilipulver

½ tsk

Oregano

1 msk

Potatis

800 g

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Persiljerot

1 st

Palsternacka

1 medelstor(t)/medelstora

Rapsolja

1 tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Blanda samman 2 tsk olja, vatten, tomatpuré, spiskummin, paprikapulver, chilipulver och oregano i en plastpåse. Skiva köttet i 1,5 cm tjocka skivor. Lägg dem i påsen och vänd runt dem i marinaden. Låt ligga där medan du skalar och skivar potatis och rotfrukter i klyftor.
  3. Lägg rotfrukterna i en ugnsfast form, häll på olja och blanda runt. Stek i ugn i ca 30 minuter eller tills de är mjuka.
  4. Krydda skinkskivorna med salt och peppar. Stek i olja tills de fått fin färg, slå på grädde och mjölk och låt puttra på låg värme. Smaka av med mer kryddor om så behövs.
  5. Önskar du en lite tjockare sås, red med lite majsredning.

Anteckning

Toppa gärna med koriander.