Foto av Skördewok från WW ViktVäktarna

Skördewok

5
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Här kommer ett middagstips i form av en wok som är fylld med härliga grönsaker och som är lätt att laga till.

Ingredienser

Blomkål

1 medelstor(t)/medelstora

Broccoli

1 stånd

Paprika

1 st, röd

Paprika

1 st, gul

Stjälkselleri

120 g

Aubergine

1 medelstor(t)/medelstora

Zucchini (squash)

1 medelstor(t)/medelstora

Lök

1 st, röd/röda

Vitlök

2 klyfta(or)

Olivolja

2 msk

Jordnötssmör, utan socker

2 msk

Majsstärkelse (redning)

1 msk

Grönsaksbuljong

1 dl

Japansk soja

1 msk

Ingefära

1 msk, färsk, riven

Cashewnötter

15 st

Instruktioner

  1. Skär alla grönsaker i bitar, strimlor och/eller klyftor. Hacka vitlöken. Fräs samtliga grönsaker och vitlök i oljan. Tillsätt jordnötssmöret.
  2. Rör ut såsredning i grönsaksbuljongen. Häll buljongen över grönsakerna. Smaksätt med soja, ingefära och salt. Låt puttra någon minut.
  3. Strö över cashewnötter, rör om. Servera med nudlar.