ViktVäktarna - Saltstekt torsk med potatispuré och parmesanrostad blomkål

Smör- och saltstekt torsk med potatispuré och parmesanrostad blomkål

9
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En lyxig helgmiddag med torsk stekt i smör, citron och flingsalt serverad med en potatispuré och parmesan- och citronrostad blomkål. Så gott och så enkelt!

Ingredienser

Potatis

800 g

Blomkål

1 medelstor(t)/medelstora

Olivolja

½ msk

Parmesanost

1½ dl, finriven

Citron

1 st

Mjölk 0,5%

2 dl

Torsk

600 g

Flingsalt

3 tsk

Smör

20 g

Sallad

65 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Koka potatis enligt anvisning på förpackningen.
  3. Skiva upp blomkål i cm-tjocka skivor, lägg över på en plåt med bakplåtspapper och pensla med olja. Mal över svartpeppar och strö över flingsalt, parmesan och rivet citronskal. Sätt in i ugnen tills blomkålen mjuknat och fått fin färg, ca 15 minuter.
  4. Pressa potatisen. Värm mjölken i en kastrull och blanda ner i potatisen, vispa till en puré och smaka av med salt och peppar.
  5. Hetta upp en panna och strö ut lite flingsalt i den. Lägg fisken på saltet i pannan och låt den få lite färg. Sänk värmen, vänd fisken och låt den bli så genomstekt du vill ha den. Klicka i smör och pressa över lite citron. Skeda över det smälta citronsmöret på fisken under tillagningen.
  6. Servera fisken med potatispuré, parmesanrostad blomkål och sallad.