Foto av Smörgåstårta från WW ViktVäktarna

Smörgåstårta

7
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
30 min
Tillagningstid
0 min
Portioner
8
Svårighetsgrad
Medel
En klassisk smörgåstårta med lax och räkor. Perfekt att bjuda på när gästerna är många.

Ingredienser

Hönökaka

4 st

Tonfisk i vatten

½ burk(ar), avrunnen/avrunnet

Fraiche 8%

3 msk

Dill

½ dl, hackad

Hummerfond

2 tsk

Skalade räkor

300 g, 1 kg med skal

Kräftstjärtar

1 dl, skalade

Fraiche 8%

3 msk

Majonnäs, lätt 30%

2½ msk

Dill

1 msk, hackad

Fraiche 8%

1 dl

Skalade räkor

300 g, 1 kg med skal

Lax kallrökt

100 g

Citron

½ st

Gurka

1 bit(ar)

Sparris

5 st

Sallad

35 g, 1/2 påse blandad sallad

Instruktioner

  1. Lägg ut 2 hönökakor på ett fat så de bildar en cirkel.
  2. Gör första fyllningen genom att blanda ihop avrunnen tonfisk, 3 msk fraiche, ½ dl dill och hummerfond. Bred det på brödet. Lägg på två kakor till.
  3. Gör andra fyllningen genom att grovhacka 300 g räkor och kräftstjärtar och blanda med 3 msk fraiche, majonnäs och 1 msk dill. Bred det på brödet.
  4. Lägg på plastfolie och ställ in i kyl att dra ett par timmar.
  5. Bred resterande fraiche runt om, lägg räkor i en hög mitt på tårtan. Dela laxskivorna på längden och snurra dem till små rosor och lägg runt räkorna. Lägg på citronklyftor mellan laxrosorna. Tryck fast gurkskivor längs med kanten. Toppa med dill, sallad och sparris och servera.