Smörrebröd med panerad torsk och äpple- och currysås
7
Points®
Total tid
15 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Smörrebröd, denna danska nationalrätt, är alltid festligt att bjuda på! Här har vi en variant på en riktig klassiker med panerad torsk som blir krispig i en airfryer, en äpple- och currysås, räkor, spenat och kapris.
Ingredienser
Torsk
600 g
Salt
1 tsk
Svartpeppar
2 krm
Ägg
2 st
Ströbröd (skorpmjöl)
2 dl
Rågbröd grovt med hela korn
4 skiva(or), stor(t), danskt
Skalade räkor
150 g, ca 500 g med skal
Spenat, färsk
70 g
Kapris
1 msk
Svartpeppar
1 krm
Grekisk yoghurt 0%
3 dl
Äpple
1 medelstor(t)/medelstora
Kapris
1 msk
Curry
1 tsk
Cayennepeppar
1 krm