ViktVäktarna - Smörrebröd med panerad torsk och äpple- och currysås

Smörrebröd med panerad torsk och äpple- och currysås

7
Points®
Total tid
15 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Smörrebröd, denna danska nationalrätt, är alltid festligt att bjuda på! Här har vi en variant på en riktig klassiker med panerad torsk som blir krispig i en airfryer, en äpple- och currysås, räkor, spenat och kapris.

Ingredienser

Torsk

600 g

Salt

1 tsk

Svartpeppar

2 krm

Ägg

2 st

Ströbröd (skorpmjöl)

2 dl

Rågbröd grovt med hela korn

4 skiva(or), stor(t), danskt

Skalade räkor

150 g, ca 500 g med skal

Spenat, färsk

70 g

Kapris

1 msk

Svartpeppar

1 krm

Grekisk yoghurt 0%

3 dl

Äpple

1 medelstor(t)/medelstora

Kapris

1 msk

Curry

1 tsk

Cayennepeppar

1 krm

Instruktioner

  1. Salta och peppra fisken runt om.
  2. Vispa upp ägg i en skål, och häll upp ströbröd i en annan.
  3. Vänd fisken först i ägg och sedan i ströbrödet. Lägg över i airfryern och tillaga på 180° tills den är lagom genomstekt, ca 7 minuter.
  4. Finhacka äpple och 1 msk kapris. Blanda med yoghurt, curry, cayennepeppar och svartpeppar. Smaka av med salt och ev. mer kryddor.
  5. Servera rågbrödet med spenat, panerad torsk, räkor och kapris. Toppa gärna med lite dill.