Foto av Snabb kalkongryta från WW ViktVäktarna

Snabb kalkongryta

7
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Kalkonbröstfilé är magert kött och denna gryta gör du enkelt en kulen höstkväll. Servera med kokt ris.

Ingredienser

Kalkonbröstfilé

350 g

Margarin flytande 80%

2 tsk

Paprikapulver

1 tsk

Lök

2 st, gul/gula

Paprika

2 st

Zucchini (squash)

1 medelstor(t)/medelstora

Köttbuljong

7 dl

Tomatpuré

2 msk

Sambal oelek

1 tsk

Balsamvinäger

2 msk

Potatismjöl

1½ msk

Oliver i saltlag

10 liten(t)/små, svarta

Ris, kokt

6 dl

Salt

½ tsk

Peppar

1 krm

Instruktioner

  1. Strimla kalkonköttet och bryn det i margarin. Krydda med salt, peppar och paprikapulver. Lägg över i en gryta. Tillsätt lök i klyftor, strimlad paprika och squash (gärna gul) i bitar. Späd med buljong och låt puttra samman i ett par min. Smaka av med tomatpuré, sambal oelek och balsamvinäger. Låt puttra ytterligare ett par min. Red av med potatismjöl utrört i lite vatten och låt koka upp tills såsen tjocknar. Rör ner oliver. Servera med ris och en sallad.