ViktVäktarna - Snabb tarte flambée med rökt lax

Snabb tarte flambée med rökt lax

11
Points®
Total tid
15 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En riktig fusk-tarte flambée med libabröd som botten. Toppad med en kräm på färskost och västerbottensost, rödlök, gräslök, dill, lax och rom är det en riktig kalaspizza! Funkar lika bra en helgkväll som till påsk- eller midsommarfirandet.

Ingredienser

Färskost 4%

200 g

Ost 31%

2 dl, riven/rivet, Västerbotten

Lök

1 st, röd/röda

Gräslök

1 knippe(n)

Dill

1 knippe(n)

Libabröd, vete

4 stor(t)/stora

Lax kallrökt

150 g

Stenbitsrom (caviar)

80 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Blanda ihop färskost med västerbottenost.
  3. Finhacka rödlök, gräslök och dill.
  4. Bre på oströra på libabröden och grädda i ugn ca 5 minuter.
  5. Toppa med lax, rom, rödlök, gräslök, dill, salt och peppar.