ViktVäktarna - Sojapocherad lax med sobanudlar

Sojapocherad lax med sobanudlar

6
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Smakrik och god middag där lax, shiitake och edamamebönor får pocheras i soja, vitlök och ingefära och sedan serveras med goda bovetenudlar, salladslök och sesamfrön. Detta är busenkel vardagslyx som smakar mer avancerat än det är.

Ingredienser

Japansk soja

2 msk

Ingefära

4 tsk

Vitlök

4 klyfta(or)

Lax

600 g

Shiitake

150 g

Edamamebönor

2 dl

Sobanudlar (100% bovete)

200 g

Salladslök

2 st

Sesamolja

2 tsk

Risvinäger

2 msk

Sesamfrön

2 tsk

Instruktioner

  1. Värm 7 dl vatten, 1 msk soja, 2 tsk ingefära och 2 tsk finriven vitlök i en djup panna och koka upp. Sänk värmen och låt sjuda 5 minuter.
  2. Lägg ner lax, svamp och frysta bönor, låt sjuda under lock tills fisken är så tillagad du vill ha den, ca 7-9 minuter.
  3. Ta ca 1 dl av den kokande vätskan och vispa ihop med vinäger, resterande soja, ingefära och vitlök.
  4. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen.
  5. Strimla salladslök och blanda hälften av den med avrunna nudlar och sesamolja.
  6. Fördela nudlarna i fyra skålar och fyll på med lax, bönor, svamp och soja- och ingefärsdressingen. Toppa med resterande salladslök och sesamfrön.