Foto av Sötpotatismuffins från WW ViktVäktarna

Sötpotatismuffins

6
5
5
SmartPoints per portion
Total tid
45 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
10
Svårighetsgrad
Medel
Låt oss presentera en värdig utmanare till morotskakan – sötpotatismuffins. Fluffiga muffins med smak av sötpotatis, mandel och kanel, toppade med en klassisk färskostfrosting och pekannötter.

Ingredienser

Sötpotatis okokt

150 g

Ägg

2 st

Rapsolja

2 msk

Sirap

4 msk

Mandelmjöl

60 g

Bakpulver

2 tsk

Kanel

1 tsk

Salt

tsk

Färskost 11%

150 g

Florsocker

1 msk

Citron

1 klyfta(or)

Pekannötter

15 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Skala och tärna sötpotatis och lägg i en skål med 3 msk vatten. Täck med plastfolie, stick några hål i plasten och sätt in i mikron på högsta effekt tills de är mjuka, ca 10 minuter. Häll av vattnet och mixa sötpotatisen till en slät puré. Bre ut på en tallrik och låt svalna.
  3. Vispa ihop ägg, olja, sirap med en elvisp till en ljus smet.
  4. Blanda ihop mandelmjöl, bakpulver, kanel och salt och blanda ner i smeten tillsammans med sötpotatismoset. Fördela smeten i 10 muffinsformar och sätt in i mitten av ugnen tills de inte är kletiga (kolla av med provsticka), ca 10-15 minuter. Låt svalna på galler.
  5. Vispa ihop färskost, florsocker och lite pressad citron, bre ut över muffinsen och toppa med hackade nötter.