ViktVäktarna - Spagetti med köttfärssås

Spagetti med köttfärssås

12
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Spaghetti med köttfärssås är en klassiker som alla tycker om! Bra vardagsmat, eftersom den är lättlagad och med fördel kan lagas i stora mängder för att frysas in. Denna variant på köttfärssås är ganska klassisk, men får lite extra umamiboost av worcestershiresås.

Ingredienser

Lök

1 medelstor(t)/medelstora

Vitlök

1 klyfta(or)

Morot

1 medelstor(t)/medelstora

Rapsolja

1 tsk

Nötfärs 10%

400 g

Tomatpuré

2 msk

Worcestershiresås

1 msk

Lagerblad

2 st

Oregano

1 msk, torkad

Basilika

1 msk, torkad

Socker

1 tsk

Krossade tomater

2 förp

Pasta okokt (typ spaghetti)

200 g, gärna fullkorn

Instruktioner

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Skala och riv morot grovt.
  2. Hetta upp en panna med olja och bryn färs och grönsaker.
  3. Blanda ner tomatpuré, worcestershiresås, kryddor och socker och låt fräsa med 1 min.
  4. Tillsätt krossade tomater och låt det puttra utan lock ca 15-20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen. Servera till köttfärssåsen.

Anteckning

Givetvis är det ju gott att toppa med lite riven parmesan!