Foto av Spagetti med musslor från WW ViktVäktarna

Spagetti med musslor

9
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Musslor med pasta i en ljuvlig vitvinssås med vitlök, chili och persilja! En lyxig rätt att bjuda sina vänner på.

Ingredienser

Pasta okokt (typ spaghetti)

280 g

Blåmusslor kokta med lag, avrunna

250 g, 1 kg med skal

Lök

1 medelstor(t)/medelstora

Vitlök

2 klyfta(or), 1 msk hackad

Vin, vitt torrt

1 dl

Persilja

1 msk

Chilipeppar

1 tsk, 1/2 - 1 tsk torkad

Olivolja

2 tsk

Instruktioner

  1. Tvätta musslorna noga och kontrollera att de är ”stängda”. Musslor med trasigt skal och de som inte stänger sig när de knackas i diskbänken kastas. Koka pastan enl förp. Hetta upp oljan i en tjockbottnad kastrull, fräs lök, vitlök och chili på hög värme, häll i vinet och lägg i musslorna. Koka musslorna under lock några minuter tills de öppnat sig. Vänd i pastan och smaksätt med salt och svartpeppar.Strö över persilja. Servera i varma, djupa tallrikar. Tips! Denna rätt funkar fint med linguini eller annan pasta.