ViktVäktarna - Sushi lax- och tonfisksnigiri

Sushi lax- och tonfisksnigiri

2
Points®
Total tid
55 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
8
Svårighetsgrad
Medel
Klassiska nigiri med lax och tonfisk - hur gott som helt. Gör gärna fler varianter och bjussa på en riktig sushiskiva! Kanske kan gästerna vara med och göra sin egen sushi?

Ingredienser

Sushiris

70 g

Risvinäger

3 msk

Socker

1 msk

Wasabi

¼ tsk

Lax

60 g, rå (gärna salma eller fröya)

Tonfisk

60 g, rå

Japansk soja

4 msk

Instruktioner

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Vispa ihop vinäger, socker och lite salt tills sockret lösts upp. Blanda ner i riset och blanda ordentligt. Låt stå minst 15 minuter.
  3. Forma 8 avlånga risbollar och bre ut lite wasabi på varje.
  4. Skiva lax och tonfisk i fyra skivor var och lägg på risbollarna. Servera med soja.

Anteckning

Receptet ger 8 bitar.