Foto av Svamp- och linschili med potatismos från WW ViktVäktarna

Svamp- och linschili med potatismos

7
5
2
SmartPoints per portion
Total tid
55 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Definitionen av comfort food! Alltså en riktigt mysig och värmande skål med mat. En smakrik svamp- och linsgryta som serveras med potatismos, en klick yoghurt och koriander.

Ingredienser

Potatis

600 g, mjölig

Lök

1 st, röd/röda

Vitlök

2 klyfta(or)

Rapsolja

2 tsk

Spiskummin

1 msk

Paprikapulver

1½ msk

Koriander

1 msk, frön

Chilipulver

½ msk

Tomatpuré

2 msk

Krossade tomater

1 förp

Vatten

3 dl

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Ostronskivling

600 g

Gröna kokta linser

1 förp, avrunnen/avrunnet

Koriander

1 knippe(n)

Sojayoghurt, grekisk naturell 10%

1 dl

Instruktioner

  1. Koka potatis.
  2. Finhacka lök och vitlök.
  3. Värm olja i en djup panna och stek den röda löken ca 10 minuter tills den är mjuk. Tillsätt vitlök och kryddor och låt steka med 1 minut. Tillsätt tomatpuré och stek ytterligare 1 minuter. Häll på krossade tomater och vatten och lägg ner buljongtärningen. Koka upp och låt sedan sjuda ca 20 minuter.
  4. Dra isär svampen och blanda ner tillsammans med sköljda och avrunna linser. Låt sjuda ytterligare 5 minuter. Blanda ner lite hackad koriander.
  5. Mixa potatisen till en slät puré. Spä ev. med lite av kokvattnet så att du får den konsistens du vill ha.
  6. Servera svamp- och linschilin med mos och en klick sojayoghurt.

Anteckning

Ostronskivling har den bästa konsistensen för denna rätt, men hittar du inte den, välj portabello istället.