Foto av Svamp- och pumpagryta i slow cooker från WW ViktVäktarna

Svamp- och pumpagryta i slow cooker

8
5
2
SmartPoints per portion
Total tid
4 tim 25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Denna vegetariska gryta är en riktig höstdröm! Pumpa, fänkål och svamp tillsammans med både linser och matvete gör den matig och mättande. Och så toppar vi den med en fräsch gremolata och lite hyvlad parmesan. Hur gott låter det inte?

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

6 klyfta(or)

Fänkål

1 medelstor(t)/medelstora

Champinjoner

300 g

Butternutpumpa

800 g

Olivolja

1 msk

Fänkålsfrön

2 tsk

Tomater, hela konserverade

1 förp

Vatten

8 dl

Grönsaksbuljongtärning

2 st

Matvete okokt

1½ dl

Gröna torra linser

1½ dl

Bladpersilja

1 knippe(n)

Citron

1 st

Parmesanost

30 g

Instruktioner

  1. Hacka lök, 4 vitlöksklyftor och fänkål, skiva svamp och dela pumpa i cm-tjocka kuber.
  2. Värm olja i en panna och stek fänkålsfrön under omrörning ett par minuter. Tillsätt löken, vitlöken och svampen och låt steka med tills de fått lite färg, ca 10 minuter.
  3. Lägg över i en slow cooker tillsammans med pumpan, tomater, vatten, smulade buljongtärningar, matvete och linser. Salta och peppra lätt och tillaga 4 timmar på låg värme. Smaka av med ytterligare salt och peppar.
  4. Finhacka resterande vitlök och persilja och blanda ihop med finrivet citronskal och lite pressad saft till en gremolata.
  5. Servera grytan toppad med gremolatan och hyvlad parmesan.

Anteckning

Har du ingen slow cooker går det fint att laga den i en tjockbottnad gryta med lock 1- 1½ timme.