Foto av Svampcannelloni med krämig tomatsås från WW ViktVäktarna

Svampcannelloni med krämig tomatsås

13
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Vegetariska canneloni med svamp och cottage cheesefyllning. Gratineras med ett täcke av härlig tomatsås och parmesanost.

Ingredienser

Svamp

100 g, 2 portabella

Champinjoner

100 g

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

2 klyfta(or)

Olivolja

2 tsk

Cottage cheese, naturell 4%

4 dl

Senap (dijon)

1 tsk

Lasagneplattor, färska

250 g

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

2 klyfta(or)

Olivolja

2 tsk

Krossade tomater

1 förp

Basilika

2 msk, hackad

Socker

1 msk

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

1 dl

Parmesanost

½ dl

Sallad

100 g

Citron

½ st

Olivolja

1 msk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250°. Finhacka svamp och lök. Bryn lök i olja i en stekpanna. Tillsätt svamp och låt fräsa med. Mixa cottage cheese och blanda ner svampfräset tillsammans med senap. Krydda med salt och peppar. Dela lasagneplattorna i hälften. Lägg cirka två matskedar fyllning på varje platta och rulla ihop. Lägg rullarna i en ugnsfast form. Gör tomatsåsen. Finhacka lök och bryn i olja. Häll i tomater, basilika, socker och grädde. Låt puttra i cirka 10 minuter. Smaka av såsen med salt och peppar. Häll sås över svamprullar och strö över parmesanost. Gratinera mitt i ugnen i ca 15 minuter. Vänd runt salladen i olivolja och saften från citron. Krydda dem med salt och peppar. Servera salladen med cannelloni.