ViktVäktarna - Tabbouleh med hummus och grillost

Tabbouleh med hummus och grillost

13
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Tabbouleh serverad med sina bästa kompisar hummus och grillost kan aldrig bli fel!

Ingredienser

Bulgur okokt (100% fullkorn)

2 dl

Bladpersilja

1 knippe(n), stort

Mynta

1 knippe(n), litet

Salladslök

2 st

Tomat

2 st

Citron

4 msk, pressad

Olivolja

1 msk

Kikärter, konserv

1 förp, avrunnen/avrunnet

Tahini, med salt

½ msk

Vitlök

1 klyfta(or)

Spiskummin

½ tsk

Citron

½ msk, pressad

Olivolja

½ msk

Grillost

200 g

Instruktioner

  1. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen. Låt kallna.
  2. Finhacka persilja, mynta och salladslök. Tärna tomater smått. Blanda ihop med bulgur, citron och olja. Smaka ev. av med lite salt.
  3. Lägg avrunna kikärter (spara spadet), tahini, finriven vitlök, spiskummin och citron i en matberedare och kör slätt. Spä med kikärtsspadet tills du har en fluffig konsistens. Smaka av med lite salt och citron och blanda ner olja.
  4. Stek grillosten i en torr panna på medelvärme ca 5-10 minuter per sida. Skiva upp.
  5. Lägg hummus på ett stort fat och fyll på med tabbouleh. Toppa med grillosten.