Foto av Tacos med rostad sötpotatis och het mandelsås från WW ViktVäktarna

Tacos med rostad sötpotatis och het mandelsås

14
14
8
SmartPoints per portion
Total tid
35 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Vi älskar tacos! Men vem gör inte det? Denna variant har vi fyllt med rostade sötpotatistärningar, en sås på rostad paprika, gröna tomater, mandel och chipotlepasta och toppat med både salladslök och gräslök. Och sist men inte minst, riven salladsost!

Ingredienser

Salladsost (feta) 10%

50 g

Sötpotatis okokt

800 g

Rapsolja

2 tsk

Salladslök

2 st

Gräslök

1 knippe(n)

Tacoskal

12 st

Tomat

3 st, gröna

Grillad paprika i lag (utan olja)

3 st, 2 dl strimlad

Vitlök

4 klyfta(or)

Mandel

½ dl, hackad/hackat

Olivolja

1 tsk

Chipotlepasta

1 msk

Rödvinsvinäger

½ msk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Lägg in osten i frysen.
  3. Tärna sötpotatis, blanda med olja och salt. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i ugnen tills de fått färg och mjuknat, ca 15 minuter.
  4. Kärna ur tomaterna och tärna. Strimla paprikan, skala vitlöken och hacka mandel.
  5. Värm olja i en kastrull och stek vitlöken och mandeln tills de precis börjar få lite färg. Tillsätt tomater, paprika och chipotlepasta och låt sjuda ca 5 minuter. Ta upp de fasta bitarna, gärna med hålslev, och lägg i en mixer. Kör till en grov puré. Smaka av med vinäger och salt och spä med vätskan som är kvar i kastrullen tills konsistensen är som du vill ha den.
  6. Strimla sallad, salladslök och gräslök.
  7. Fyll tacoskalen med mandelsås, sötpotatis, salladslök och gräslök. Riv över ost och servera.

Anteckning

Släng sötpotatisen i en god marinad någon timme innan den rostad så får den en massa smak.