ViktVäktarna - Tagliatelle bolognese med champinjoner

Tagliatelle bolognese med champinjoner

14
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En klassisk, lättlagad köttfärssås med svamp. Funkar alla dagar i veckan!

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

3 klyfta(or)

Champinjoner

300 g

Olivolja

1 msk

Nötfärs 10%

500 g

Krossade tomater

2 förp

Balsamvinäger

2 msk

Socker

½ tsk

Pasta okokt (typ spaghetti)

250 g

Instruktioner

  1. Finhacka lök och vitlök. Skiva svamp.
  2. Värm olja i en djup panna och stek löken tills den mjuknat, ca 10 minuter. Blanda ner vitlök och färs och låt steka till färsen är smulig.
  3. Blanda ner svampen och låt den mjukna något. Häll på krossade tomater, vinäger och socker. Koka upp och låt sjuda tills den reducerats något. Smaka av med salt och peppar.
  4. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. Blanda ner avrunnen pasta i köttfärssåsen.