ViktVäktarna - Thailändsk tofucurry

Thailändsk tofucurry

8
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En vegansk fullträff! Tofu, butternutpumpa och kokosmjölk smaksatt med grön curry.

Ingredienser

Butternutpumpa

1 st

Tofu, fast

270 g

Rapsolja

1 tsk

Currypasta

3 msk, grön

Kokosmjölk, lätt

2 dl

Vatten

2 dl

Grönsaksbuljongtärning

½ st

Basmatiris okokt (100% fullkorn)

2 dl

Koriander

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Skala och tärna pumpa. Pressa ur vätska ur tofun mellan hushållspapper och skär sedan i tärningar.
  2. Hetta upp olja i en panna och stek pumpan tills den fått lite färg. Blanda ner tofu och currypasta och låt steka med några minuter.
  3. Blanda ner kokosmjölk, vatten och buljongtärning. Låt det koka upp och sjud sedan under lock ca 20 minuter.
  4. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  5. Mosa några av pumpatärningarna i grytan och blanda. Smaka av med salt och peppar. Servera med ris och toppa med koriander.

Anteckning

Är du känslig för hetta, börja med en mindre mängd currypasta och smaka dig fram.