Foto av Thailändska kräftstjärtar från WW ViktVäktarna

Thailändska kräftstjärtar

13
Points®
Total tid
15 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Curry, ingefära och kokosmjölk ger smak åt denna rätt. Servera med nykokt pasta.

Ingredienser

Kräftstjärtar

2½ dl

Paprika

1 st, gul

Paprika

1 st, röd

Sockerärter

2 dl

Olivolja

2 tsk

Curry

1 tsk

Ingefära

½ tsk, färsk

Hummerfond

1 msk

Lime

1 st

Kokosmjölk, lätt

4 dl

Majsstärkelse (redning)

1 tsk

Salt

1 tsk

Peppar

1 krm

Pasta okokt (typ penne)

300 g

Instruktioner

  1. Häll av lagen från kräftstjärtarna (spara lagen). Dela grönsakerna i mindre bitar, fräs i olja och curry ett par minuter. Krydda med salt och peppar, tillsätt färskriven ingefära. Vispa samman hummerfond, limesaft och kokosmjölken. Häll över grönsakerna. Låt koka ihop ett par minuter, red av till lämplig konsistens. Späd eventuellt med lagen. Lägg i kräftstjärtarna och låt allt bli varmt. Koka pasta och servera till kräftröran. Garnera med sallad och ärtskott.