Foto av Tiramisurulltårta från WW ViktVäktarna

Tiramisurulltårta

5
5
5
SmartPoints per portion
Total tid
45 min
Förberedelse
30 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
8
Svårighetsgrad
Avancerat
Gillar du rulltårta? Tänkte det! Gillar du tiramisu? Vi tänkte det också. Kombinera de två och du har en riktig drömfika!

Ingredienser

Äggvita

5 st

Salt

1 nypa(or)

Vetemjöl

40 g

Kakao

2 msk

Socker

100 g

Kakao

1 tsk

Kaffe

2 msk, kokt

Florsocker

1 msk

Kvarg naturell 0,3%

125 g

Starkvin 18%, typ Marsala

15 ml

Choklad mörk

10 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Vispa äggvitor till hårt skum (bunken ska kunna vändas upp och ner), vispa ner salt.
  3. Sikta ner mjöl och kakao i äggvitorna. Vänd ner socker och blanda försiktigt ihop.
  4. Bre ut smeten i en ugnsfast form (ca 20x30 cm) med bakplåtspapper och sätt in i ugnen tills kakan känns fast, ca 12-15 minuter.
  5. Pudra kakao på ett bakplåtspapper och stjälp upp kakan på det. Rulla ihop från kortsidan (bakplåtspappret ska vara på insidan när du rullar), och låt svalna.
  6. Blanda kaffe med florsocker och kvarg till en slät kräm.
  7. Rulla upp kakan, ta bort bakplåtspappret och skvätt över vinet. Bre sedan ut kvargkrämen och riv över hälften av chokladen. Rulla ihop igen och riv över resterande choklad.

Anteckning

Inget marsala? Inga problem! Kakan blir god även utan.