ViktVäktarna - Tomat- och vaniljsmulpaj

Tomat- och vaniljsmulpaj

8
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
8
Svårighetsgrad
Medel
Tomatpaj är en storfavorit hos många under sommarmånaderna, men äts i princip bara som matpaj. Men vi har testat att slänga ner tomaterna tillsammans med vanilj i en smuldegspaj med havregryn och pinjenötter. Resultatet då? Helt grymt!

Ingredienser

Lättmargarin 40%

100 g

Havregryn

3 dl

Socker

½ dl

Flingsalt

1 nypa(or)

Rapsolja

1 tsk

Cocktailtomater

500 g

Vaniljpulver

½ tsk

Kardemumma

1 msk, stött

Socker

2 msk

Potatismjöl

2 msk

Pinjenötter

2 msk

Kvarg vanilj 0,2 %

250 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Blanda ihop margarin, havregryn, socker och salt.
  3. Smörj en form (Ø ca 26 cm) med olja.
  4. Halvera tomater och lägg dem i en skål. Blanda ner vaniljpulver, kardemumma, socker och potatismjöl. Häll sedan över i formen. Toppa med smuldegen och strö över nötterna. Sätt in i nedre delen av ugnen 30-35 minuter.
  5. Servera pajen ljummen med en klick kvarg.