[{"type":"span","children":[{"text":"Läs mer"}]}]

PersonligaPoints™ - En unik plan för dig!

Foto av Torsk med jordärtskockspuré och senaps- och citronpurjo från WW ViktVäktarna

Torsk med jordärtskockspuré och senaps- och citronpurjo

2 - 8
PersonligaPoints™ per portion
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Allt i denna rätt är så klart gott, men utan tvekan är det purjolöken som är stjärnan! Purjolök i allmänhet borde få högre status tycker vi, och smaksatt med citron och grovkornig senap är den en riktig delikatess.

Ingredienser

Jordärtskocka

500 g

Potatis

400 g

Purjolök

1 medelstor(t)/medelstora

Torsk

600 g, torskrygg

Olivolja

2 tsk

Senap

1 msk, grovkornig

Citron

1 st

Socker

1 krm

Fraiche 5%

1 dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150°.
  2. Dela jordärtskockor och potatis i mindre bitar och koka mjuka.
  3. Skiva purjo (inkl. det gröna) i 1-2 cm tjocka skivor.
  4. Lägg torsk i en ugnsfast form, salta och peppra och sätt in i ugnen tills den är så genomstekt som du vill ha den, ca 15 minuter.
  5. Värm olja i en panna och stek purjo ca 5 minuter på medelvärme. Salta och peppra och riv över citronskal. Pressa över lite citronsaft och blanda ner senap. Smaka av med lite socker och låt bli varmt.
  6. Häll av vattnet från rotfrukterna, men spara lite av det. Mosa jordärtskockor och potatis och blanda med fraiche. Spä med kokvattnet till önskad konsistens och smaka av med salt och peppar.
  7. Servera fisken med jordärtskockspuré och purjolöken.