ViktVäktarna - Torsk på potatis- och grönsaksbädd

Torsk på potatis- och grönsaksbädd

2
Points®
Total tid
55 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Torsk serverad på en krämig bädd av potatis, morot och purjo, smaksatt med gräslök och lime är lite som en öppen variant på fiskgratäng.

Ingredienser

Potatis

500 g

Morot

300 g

Purjolök

1 medelstor(t)/medelstora

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Mjölk 0,5%

2 dl

Fiskfond

1 msk, 1-2 msk

Lime

1 st

Gräslök

1 knippe(n)

Socker

1 tsk

Torsk

600 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180°.
  2. Skiva potatis och morötter tunt, gärna med mandolin. Strimla purjo.
  3. Varva potatis, morot och purjolök i en ugnsfast form.
  4. Blanda ihop matlagningsbas, mjölk, fond, pressad lime, finhackad gräslök och socker och häll över i formen. Sätt in i ugnen 20 minuter.
  5. Ta ut formen och lägg torsken på potatis- och grönsaksbädden. Krydda med salt och peppar. Täck formen med ugnsfolie och sätt in i ugnen tills fisken är lagom genomstekt, ca 20 minuter.