ViktVäktarna - Torsk puttanesca

Torsk puttanesca

5
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Spaghetti puttanesca är en napolitansk klassisk, tomatbaserad pastarätt ofta innehållande olivolja, sardeller eller ansjovis, oliver, kapris och vitlök. Här har vi tagit delar av denna klassiker och istället gjort det till en smakrik sås att koka torsk i, och vi lovar - detta är gott! Serverat med vildrismix och toppat med persilja.

Ingredienser

Vildrismix, okokt

2 dl

Oliver i saltlag

20 stor(t)/stora

Krossade tomater

1 förp

Vitlök

1 klyfta(or)

Kapris

1 msk

Chili flakes

2 tsk

Oregano

2 tsk

Haricots verts

300 g

Torsk

500 g, 4 bitar

Bladpersilja

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Sätt ugnen på 200°.
  3. Halvera oliver och blanda ihop med krossade tomater, pressad vitlök, kapris, chili flakes och oregano och ställ åt sidan.
  4. Fördela haricots verts på fyra bakplåtspapper och häll på lite av tomatsåsen. Lägg på fiskbitarna, salta och peppra dem lätt och häll på resten av tomatsåsen. Återförslut till paket och lägg över på en plåt. Sätt in i ugnen tills fisken är lagom genomstekt, ca 15 minuter.
  5. Hacka persilja och blanda ner i riset.
  6. Servera med fiskpaketen.

Anteckning

Vildrismixen går givetvis att byta ut till vanligt vitt ris, ett annat fullkornsris, bulgur eller annat matgryn. Eller varför inte byta till spaghetti för att få tillbaka den lite mer klassiska rätten?