Torskrygg med bakade svartrötter
6
Points®
Total tid
1 tim
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
45 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Att bjuda på en perfekt tillagad torskrygg känns alltid lite lyxigt tycker vi. Här serveras den med långbakade svartrötter och savoykål som sedan toppas med rostad mandel och pepprig krasse.
Ingredienser
Svartrot
400 g
Savoykål
½ medelstor(t)/medelstora
Olivolja
1 msk
Vatten
1 liter
Salt
1 dl
Torsk
600 g
Schalottenlök
1 st
Smör
½ msk
Vetemjöl
1 msk
Vin, vitt torrt
1 dl
Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)
2½ dl
Fiskfond
½ msk
Dill
1 knippe(n)
Mandel
½ dl
Krasse
2 msk