Foto av Tranbär- och ingefärakokt päron från WW ViktVäktarna

Tranbär- och ingefärakokt päron

10
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
2
Svårighetsgrad
Medel
Tranbär- och ingefärakokt päron med vaniljkräm och rostad mandel. Lite syrlig dessert som bryts av på ett bra sätt av den lena och söta vaniljkrämen.

Ingredienser

Juice

3 dl, tranbär

Socker

2 msk

Ingefära

1 msk, färsk, riven

Citron

1 st, saft

Päron

2 st

Mandel

15 st

Kvarg naturell 1%

1 dl

Vaniljsocker

1 msk

Instruktioner

  1. Skala och dela varje päron i fyra kvartar och skär bort kärnhuset. Koka upp tranbärsjuice, socker, ingefära och citron. Lägg ner päronen och låt dem koka i ca fem minuter. De skall vara mjuka men ändå ha en liten kärna i mitten. Låt päronen ligga kvar i lagen i minst en halvtimme. Går utmärkt att göra dagen innan serveringen. Rosta mandeln på 200° i 10 min, låt svalna och grovhacka. Lägg upp päronen på tallrikar, koka ihop kokspadet till hälften, låt svalna något och häll det över päronen. Servera med kvarg blandat med vaniljsocker och den rostade mandeln, garnera gärna med lite vinbär eller tranbär och syltad ingefära.