Foto av Ugnsbakad lax med spenat från WW ViktVäktarna

Ugnsbakad lax med spenat

6
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Medel
Snabb och nyttig middag. Serveras med vitlöksspenat och fraiche. Mums!

Ingredienser

Potatis

2 st

Lax

125 g

Schalottenlök

1 st, hackad

Cocktailtomater

3 st, hackade

Dill

1 msk, hackad

Citronpeppar

1 krm

Spenat, färsk

35 g, 1/2 påse hackad

Vitlök

1 klyfta(or), hackad

Rapsolja

1 tsk

Fraiche 5%

3 msk

Instruktioner

  1. Koka potatisen. Krydda laxfilén med salt och citronpeppar. Lägg på lök, tomat och dill. Tillaga i ugn 200° ca 15-20 minuter. Fräs spenat och vitlök i olja, krydda med salt och peppar. Servera laxen med potatis, spenat och fraiche.